GENEL HUKUKi MAKALELER

Haber Duyuru Akademik Yazılar ve Hukuki Makale Arşivi

Ceza Muhakemesinde Delillerin İleri Sürülmesi ve Tartışılması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından ceza muhakemesinin adil yargılanma açısından kilit önem taşıyan aşamalarından delillerin ileri sürülmesi ve tartışılması konusuna ilişkin olarak Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 11.04.2021

Haklarında Koruma Tedbiri Kararı Alınan Tanıkların Dinlenmelerinde Uygulanacak Usuller

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından ceza muhakemesinde hakkında koruma kararı alınmış tanıkların dinlenmelerinde uygulanacak usullere ilişkin Ceza Muhakemesi Kanunu ile Tanık Koruma Kanunu hükümleri çerçevesinde kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 10.04.2021

Ceza Muhakemesinde Kovuşturma Evreleri - Duruşmaya Hazırlık Evresi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununa göre kovuşturma evresinin bölümlerinden hızlı ve adil yargılama için çok önemli ve uygulamada genellikle tensip ve tensip tutanağı düzenlenmesi ile daha çok bilinen duruşmaya hazırlık evresi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 06.04.2021

Kovuşturma Evresinde Müdafiin Yetkileri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununun sanık müdafisinin iddianamenin mahkeme tarafından kabulü ile başlayan kovuşturma evresindeki yetkilerine ilişkin düzenlemeleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.04.2021

Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı - Takipsizlik Kararı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından soruşturma sürecini nihayete erdiren ve uygulamada takipsizlik kararı olarak bilinen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar hakkında itiraz yollarına ilişkin bilgileri de kapsayacak şekilde kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.04.2021

Ceza Muhakemesi Kanunu Hükümlerine Göre Seri Muhakeme Usulü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Av. Hüseyin BAYAR tarafından Ceza Muhakemesi Kanununda bazı suçlara ilişkin muhakeme kısmında düzenlenmiş bulunan ve ceza muhakemesi için yeni bir düzenleme olan seri muhakeme usulü hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.04.2021

Ceza Muhakemesi Kanununda Koruma Tedbirleri Nedeniyle Tazminat

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu olan Av. Hüseyin BAYAR tarafından, Ceza Muhakemesi Kanununa göre haklarında haksız olarak tutuklama, gözaltı, yakalama, arama ve el koyma tedbirleri uygulanmış kişilerin maruz kaldıkları maddi ve manevi zararların tazmini konusunda koruma tedbirleri nedeniyle tazminat başlığı altında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.04.2021

Mirasın Gerçek ve Hükmen Reddi Hakkında Ortak Bilgiler

Bayar Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Hüseyin BAYAR tarafından mirasın gerçek ve hükmen reddi konuları için ortak hükümler olarak değerlendirilmesi mümkün görülen hususlara dair kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.02.2021

Ceza Muhakemesi Kanununda Moleküler Genetik İnceleme

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu olan Av. Hüseyin BAYAR tarafından, Ceza Muhakemesi Kanununa göre şüpheli, sanık veya mağdurlardan soybağı tespiti veya suçu aydınlatmak için delil, iz ve emare tespiti için yapılabilen moleküler genetik inceleme hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.04.2021

Şüpheli veya Sanığın Beden Muayenesi ve Vücudundan Örnek Alınması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu olan Av. Hüseyin BAYAR tarafından, Ceza Muhakemesi Kanununa göre şüpheli ve sanık hakkında beden muayenesi ve örnek alma ile mağdur ve diğer kişilerin beden muayenesi ve örnek alınması ve son olarak da kadınların muayenesi hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.04.2021

Mirasın Hükmen Reddi

Bayar Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Hüseyin BAYAR tarafından, miras hukukunun sıklıkla gündeme gelen konularından mirasın hükmen reddine ilişkin olarak kanun metni ve Yargıtay kararları çerçevesinde kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.02.2021

Haysiyetsiz Hayat Sürme Sebebiyle Boşanma Davası

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından Türk Medeni Kanununda boşanma sebepleri arasında düzenlenmiş bulunan haysiyetsiz hayat sürme sebebiyle boşanma hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 22.12.2020

Hakimin Davayı Aydınlatma Ödevi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden hakimin davayı aydınlatma ödevi nedir yükümlülüğü hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 09.06.2021

Yargılamaya Hakim Olan İlkelerden Usul Ekonomisi İlkesi

Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminde usul ekonomisi ilkesi nedir, usul ekonomisi ilkesine aykırılık durumunda yapılması gereken konularında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 08.06.2021

Dürüst Davranma ve Doğruyu Söyleme Yükümlülüğü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden dürüst davranma ve doğruyu söyleme yükümlülüğü hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 07.06.2021

Yargılamaya Hakim Olan İlkelerden Aleniyet İlkesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminde hukukta aleniyet ilkesi nedir istisnaları nelerdir konularında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 07.06.2021

Yargılamaya Hakim Olan İlkelerden Hukuki Dinlenilme Hakkı

Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminde hukuki dinlenilme hakkı nedir hukuki dinlenilme hakkının ihlali durumunda yapılması gerekenler hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 06.06.2021

Yargılamaya Hakim Olan İlkelerden Taleple Bağlılık İlkesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden taleple bağlılık ilkesi nedir istisnaları nelerdir konularında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 06.06.2021

Yargılamaya Hâkim Olan İlkelerden Taraflarca Getirilme İlkesi

Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden taraflarca getirilme ilkesi nedir, taraflarca getirilme ilkesinin istisnası nedir hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 06.06.2021

Yargılamaya Hâkim Olan İlkelerden Tasarruf İlkesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden tasarruf ilkesi nedir, tasarruf ilkesinin istisnaları nelerdir konularında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 05.06.2021

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Sebepleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminde ölüme bağlı tasarrufların iptali sebepleri ile dava açma süresi hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davası

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 558.maddesinde düzenlenmiş Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davası konusunda görevli, yetkili mahkeme, yargılama giderleri, feragat ve kabul hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davasında Hak Düşürücü Süreler

Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden ölüme bağlı tasarrufların iptali davası ve tasarrufun iptali davasında hak düşürücü süreler hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulunun Batıl Kararları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden batıl karar nedir, yönetim kurulu kararının batıl olması konularında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 30.05.2021

Yönetim Kurulu Üyelerinin Bilgi Alma ve İnceleme Hakkı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 392.maddesinde Yönetim Kurulu Üyelerinin Bilgi Alma ve İnceleme Hakkı hakkında toplantı içi ve toplantı harici ayrımına uyarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 30.05.2021

Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulunun Çalışması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulunun Çalışması hakkında kaleme almıştır. Ticaret Hukuku, Şirketler Hukuku, Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu
Av.Hüseyin Bayar 29.05.2021

Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yönetim Kurulu Toplantısı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 1527.maddesinin birinci fıkrasında düzenlenmiş Elektronik Ortamda Yönetim Kurulu Toplantısı hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 29.05.2021

Yönetim Kurulu Üyelerinin Müzakereye Katılma Yasağı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 393.maddesinde düzenlenmiş Yönetim Kurulu Üyelerinin Müzakereye Katılma Yasağı konusunda yönetim kurulu üyelerinin ve kanunda yazılı akrabalarının şirket dışı kişisel menfaatleri sebebiyle müzakereye katılma yasağına dair kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 30.05.2021

Eser Sözleşmesinin Sona Ermesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 482, 483, 484, 485 ve 486.maddelerin düzenlenmiş eser sözleşmesinin sona ermesi konusunda ifa, bedel aşımı, eserin yok olması ve ifa imkânsızlığı sebeplerine ilişkin kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 28.05.2021

Eser Sözleşmelerinde İşsahibinin Borçları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun Türk Borçlar Kanununun 479, 480 ve 481.maddelerinde düzenlenmiş eser sözleşmelerinde işsahibinin borçları hakkında götürü bedel, yaklaşık bedel ve bedelin muacceliyeti hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 27.05.2021

Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Borçları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 471, 472 ve 473. maddelerinde düzenlenmiş Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Borçları, genel hükümler, malzemenin temini ile işe başlama ve yürütme hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 25.05.2021

Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Ayıp Sebebiyle Sorumluluğu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 474, 475, 476, 477 ve 478 maddelerinde düzenlenmiş Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Ayıp Sebebiyle Sorumluluğu, işsahibinin seçimlik hakları ve ayıp sebebiyle açılacak davalarda zamanaşımı süreleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 24.05.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Vasiyetten Dönme

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 542, 543 ve 544.maddelerinde düzenlenmiş vasiyetten dönme ile alakalı yeni vasiyetname, vasiyetnameyi yok etme ve sonraki tasarruflar yolu ile dönme konularında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 20.05.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Mirasçılıktan Çıkarma

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile düzenlenmiş Miras Hukuku konularından ölüme bağlı tasarruf ile yapılabilen mirasçılıktan çıkarma, şekli, hükümleri, ispat yükü ve borç ödemeden aciz sebebi ile çıkarma hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 19.05.2021

Tüketici Hukukunda Zorunlu Garanti Belgesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 56.maddesi ile düzenlenmiş zorunlu garanti belgesi hakkında, belgenin düzenlenmesi, tüketiciye sağladığı haklar ve kapsam dışı kalması konularında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.05.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Mirastan Feragat Sözleşmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 528, 529 ve 530.maddelerinde düzenlenmiş ölüme bağlı tasarruflardan kabul edilen mirastan feragat sözleşmesi, feragatin hükümden düşmesi ve tereke alacaklılarının haklarına dair kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 19.05.2021

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Göre Fiyat Etiketi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54.maddesinde tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin olarak düzenlenmiş fiyat etiketi, etikette bulunması zorunlu unsurlar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 18.05.2021

Tüketici Hukukunda Doğrudan Satış Sistemi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Resmi Gazete tarih 14.01.2015 ve 29236 sayılı İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliğinde düzenlenmiş doğrudan satış sistemi hakkında doğrudan satışlara ilişkin temel esaslar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 47.maddesinde düzenlenmiş iş yeri dışında kurulan sözleşmeler hakkında ön bilgilendirme, sözleşmenin hazırlanması, cayma hakkı ve cayma hakkının istisnalarını da içerir şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

Finansal Sözleşmelere İlişkin Mesafeli Sözleşmeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 49.maddesinde düzenlenmiş finansal sözleşmelere ilişkin mesafeli sözleşmeler, ön bilgilendirme, sözleşme aşaması ve sözleşmeden cayma hakkı ile istisnaları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Mesafeli Sözleşmeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununun 48.maddesinde düzenlenmiş mesafeli sözleşmeler, ön bilgilendirme, cayma hakkının kullanılması ve istisnaları ile sözleşmenin ifası ve teslimat hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Sözleşmeleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre devre tatil ve uzun süreli tatil sözleşmelerinin düzenlenmesi ve sözleşmeden cayma hakkında kaleme almıştır. Tüketici Korunması Hakkında Kanununda düzenlenmiş sözleşmeler.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

Tüketicinin Temerrüde Düşürülmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde taksitle satış, tüketici kredi ve konut finansman kredi sözleşmelerinde tüketicinin temerrüde düşürülmesi düzenlemeleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.05.2021

KVKK Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Esaslar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10.maddesinde düzenlenmiş aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesinde uyulacak esaslara ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığının tebliğleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.05.2021

KVKK Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 13.maddesinde düzenlenmiş ilgili kişinin veri sorumlusuna başvuru usul ve esasları hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığının 10.03.2018 tarih ve 30356 sayılı tebliği çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.05.2021

Sadakat Yükümlülüğüne Aykırılık Sebebiyle Boşanma

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 185.maddesinin 3.fıkrasında düzenlenmiş eşlerin birbirilerine sadakat göstermeleri zorunluluğu temelinde 166.madde 1.fıkra gereğince sadakat yükümlülüğüne aykırılık sebebiyle boşanma hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.05.2021

Sözleşmeden Doğan Taşınmaz Önalım Hakkı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre taşınmaz önalım hakkı sözleşmesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.05.2021

Evlilik Birliğinin Sarsılması Sebebiyle Boşanma Davasında İtiraz Hakkı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 166.maddesinin 2.fıkrasında düzenlenmiş evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma davasında itiraz hakkı konusunda Yargıtay kararlarından örneklerle birlikte kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.05.2021

Türk Borçlar Kanununda Taşınmaz Geri Alım Hakkı Sözleşmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre taşınmaz geri alım hakkı sözleşmesi hakkında kaleme almıştır. Gayrimenkul Hukuku, Taşınmaz Hukuku, Alım Hakkı, Borçlar Hukuku, Sözleşmeler Hukuku
Av.Hüseyin Bayar 13.05.2021

Türk Borçlar Kanununda Taşınmaz Alım Hakkı Sözleşmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre taşınmaz alım hakkı sözleşmesi hakkında kaleme almıştır. Gayrimenkul Hukuku, Taşınmaz Hukuku, Alım Hakkı, Borçlar Hukuku, Sözleşmeler Hukuku
Av.Hüseyin Bayar 13.05.2021

Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre taşınmaz satış vaadi sözleşmesi hakkında kaleme almıştır. Borçlar Hukuku, Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi
Av.Hüseyin Bayar 13.05.2021

Ceza Muhakemesinde Tüzel Kişilerin Soruşturma ve Kovuşturmada Temsili

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesi hukukunda tüzel kişilerin soruşturma ve kovuşturmada temsili ve katılan ya da savunma yanında yer alan olarak sahip olduğu haklara ilişkin olarak Ceza Muhakemesi Kanunun hükümleri uyarınca kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Ceza Muhakemesinde Düzenlenmiş Özel Yargılama Usullerinden Kaçakların Yargılanması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda özel yargılama usulleri arasında düzenlenmiş olan kaçakların yargılanması hakkında tanım, kaçaklık kararı alınması mümkün suçlar ve güvence belgesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Taşınmaz Satış Sözleşmesi ve Ayıplı Satışta Sorumluluk

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre taşınmaz satış sözleşmesi ve ayıplı taşınmaz satışından sorumluluk hallerine ilişkin olarak kaleme almıştır. Taşınmaz Satışı, Gayrimenkul Satışı, Sözleşme, Borçlar Hukuku
Av.Hüseyin Bayar 13.05.2021

Ceza Muhakemesinde Düzenlenmiş Özel Yargılama Usullerinden Gaiplerin Yargılanması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda özel yargılama usulleri arasında düzenlenmiş olan gaiplerin yargılanması hakkında tanım, gaibe ihtar ve güvence belgesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolları arasında düzenlenmiş olan yargılamanın yenilenmesi kanun yoluna başvurma şartlar, hükümlü veya sanığın lehine veya aleyhine başvurma, delillerin değerlendirilmesi ve verilecek kararlara ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Elektronik Haberleşmede Saklanacak Veri Kategorileri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde elektronik haberleşmede saklanacak veri kategorileri ve saklanma süreleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.05.2021

Ceza Muhakemesinde Kanun Yararına Bozma Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolları arasında düzenlenmiş ve istinaf veya temyiz başvurusu yapılmadan kesinleşmiş karar veya hükümler için öngörülmüş kanun yararına bozma kanun yolu hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Ceza Muhakemesinde İstinaf Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağan kanun yolları arasında düzenlenmiş olan istinaf kanun yoluna ilişkin hüküm verilmesi, istinafa başvuru usul ve süreleri ile Bölge Adliye Mahkemesinin istinaf başvurusu durumunda yapacağı işlemler ve alabileceği kararlar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Kişisel Sağlık Verilerinin Korunması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygunluğun sağlanması için Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu kapsamında çıkarılmış KSVH Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kişisel sağlık verilerinin korunması hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 11.05.2021

Miras Sözleşmesinin Şekil Şartları ve Feshi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre ölüme bağlı tasarruflardan sayılan ve resmi şekle tabi miras sözleşmesi düzenlenmesi şekil şartları ve feshi hakkında kaleme almıştır. Bu yazımız şekil şartları ve fesih hakkındadır.
Av.Hüseyin Bayar 10.05.2021

Türk Medeni Kanununda Yasal Mirasçılık Düzenlemesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Medeni Kanunu düzenlemeleri çerçevesinde yasal mirasçı, miras hukukumuzun derece sistemini dikkate alarak miras payları, eşin hangi derece ile birlikte ne kadar miras payı olduğu ve evlatlığın miras payı hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 09.05.2021

Evlilik Birliğinin Sarsılması Sebebiyle Boşanma

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun 166/1 maddesinde genel boşanma sebebi olarak düzenlenmiş evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma konusunda kaleme almıştır. (Şiddetli Geçimsizlik Sebebiyle Boşanma)
Av.Hüseyin Bayar 06.05.2021

Veri Sorumluları Siciline Kayıt ve Bildirim Yükümlülüğüne Aykırı Hareket

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 18/1-ç maddesinde kabahat olarak düzenlenmiş Veri Sorumluları Siciline Kayıt ve Bildirim Yükümlülüğüne Aykırı Hareket etmek hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 06.05.2021

KVKK Hükümlerine Göre Veri Sorumluları Sicili

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile Veri Sorumluları Sicili Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Veri Sorumluları Sicili, sicile başvuruda istenilen bilgiler ve kayıt işlemi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 06.05.2021

KVKK Veri Sorumluları Sicili Oluşturulması İdaresi ve Gözetimi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Veri Sorumluları Sicili Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde veri sorumluları sicili oluşturulması idaresi ve gözetimi hususunda ilke, usul ve esaslarına dair ve sicile kayıt konusunda objektif kriterleri de içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 06.05.2021

KVKK Tarafından Verilen Kararların Yerine Getirilmemesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 18/1-c fıkrasında düzenlenmiş KVKK tarafından verilen kararların yerine getirilmemesi, kurulun karar alma usul ve esasları hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.05.2021

KVKK Hükümlerinin Uygulanmayacağı Durumlar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, KVKK Hükümlerinin Uygulanmayacağı Durumlar hakkında mutlak uygulanmama durumları, veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğünün, ilgili kişinin haklarının ve veri siciline kayıt yükümlülüğünün uygulanmayacağı durumlar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 06.05.2021

KVKK Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülüklerin İhlali

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümleri çerçevesinde veri sorumlularının Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülüklerin İhlali olarak ifade edilen kabahate ilişkin, kanunda öngörülmüş yükümlülükleri de içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.05.2021

KVKK Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğünü İhlali

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununda kabahat olarak düzenlenmiş olan veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğünü ihlali hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde aydınlatma yükümlülüğü kapsamını da içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.05.2021

Anonim Şirketlerde Olağan Tasfiyenin Usulü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerinde anonim şirketlerde olağan tasfiyenin usulü, olağan tasfiye işlemleri, olağan tasfiyeden dönülmesi ve ek tasfiye hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 30.04.2021

KVKK Çerçevesinde Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu hükümleri çerçevesinde veri sorumlusu ile kişisel verileri kendi adına başka bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işleyenlerin veri güvenliğine ilişkin yükümlülükleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.05.2021

KVKK Çerçevesinde Kişisel Verilerin Yurtdışına Aktarılması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümleri çerçevesinde kişisel verilerin yurtdışına aktarılması konusunda temel kural ve bu kuralın istisnalarını da içerecek şekilde kaleme almıştır. KVKK
Av.Hüseyin Bayar 04.05.2021

KVKK Çerçevesinde Kişisel Verilerin Aktarılması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümleri çerçevesinde kişisel verilerin aktarılması konusunda temel kural ve bu kuralın istisnalarını da içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.05.2021

Anonim Şirketlerde Sermayenin Azaltılması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 473, 474 ve 475.maddelerinde düzenlenmiş Anonim Şirketlerde Sermayenin Azaltılması hakkında kararın alınması süreci, tescil, ilan ve uygulama aşamaları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 23.04.2021

Anonim Şirketlerde Temsil Yetkisi ve İstisnaları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde anonim şirketlerde temsil yetkisi başlığında yönetim kurulunun temsiline ilişkin, temsil yetkisinin devri ve temsil ve sorumluluk konuları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 03.05.2021

Anonim Şirketlerde Yönetimin Devri Usulü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre anonim şirketlerde yönetimin devri hakkında yönetimin devri şartları ve yönetimin devri için düzenlenmesi kanuni zorunluluk olan iç yönerge düzenlenmesine ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 02.05.2021

Anonim Şirketin Yönetilmesi ve Temsil Edilmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre anonim şirketin yönetilmesi ve temsil edilmesi başlığında yönetim kurulunun oluşumu ve kanun gereği devredilemez görevleri, kanun gereği yönetim faaliyetleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 02.05.2021

Ceza Muhakemesinde Yargılama Giderleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesinde Devlet Hazinesi tarafından soruşturma ve kovuşturma aşamalarında yapılmış harcamalar ve harçlar ve tarifesine göre ödenmesi gereken avukatlık ücretlerini kapsayan yargılama giderleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Yönetim Kurulunun Oluşumu ve Üyelerinin Seçilmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda Anonim Şirket zorunlu organlarından anonim şirketlerde Yönetim Kurulunun Oluşumu ve Üyelerinin Seçilmesi, belli pay sahipleri ve pay sahibi gruplarının yönetim kurulunda temsili hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 01.05.2021

Anonim Şirket Kuruluşunda Kanuna Aykırılık Sebebi İle Fesih Davası

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 353.maddesinde düzenlenmiş anonim şirket kuruluşunda kanuna aykırılıklar sebebiyle şirketin tüzel kişilik kazanmasından itibaren üç ay içinde açılabilecek olan fesih davası hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 30.04.2021

Devlet Borçlanma Araçlarına Yatırım Yolu ile Vatandaşlık

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, istisnai yolla Türk vatandaşlığının kazanılması seçeneklerinden olan devlet borçlanma araçlarına yatırım yolu ile vatandaşlık kazanımı esasları hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığının düzenlemesi çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 27.04.2021

Ceza Muhakemesinde Müsadere Usulü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesi hukukunda özel muhakeme usulleri arasında kabul edilen müsadere usulü hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Mevduat Yatırma Yoluyla İstisnai Vatandaşlık Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Mevduat Yatırma Yoluyla İstisnai Vatandaşlık Kazanımına ilişkin olarak başvuru esasları, gerekli evraklar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun konuya ilişkin değerlendirmelerini de içeren bilgilerle kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 27.04.2021

En Az 50 Kişilik İstihdam Oluşturan Yabancıların Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Vatandaşlığının istisnai yollardan kazanılması imkânı veren Türkiye’de sahibi veya ortağı olduğu işyerlerinde en az 50 kişilik istihdam oluşturan yabancıların Türk vatandaşlığı kazanımı konusunda şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

Sabit Sermaye Yatırımı Karşılığı Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Vatandaşlığının istisnai yollardan kazanılması imkânı veren sabit sermaye yatırımı karşılığı Türk Vatandaşlığı kazanımı hakkında başvuru için gerekli evraklar ve başvurunun değerlendirilmesine ilişkin açıklamaları da içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

Ceza Muhakemesinde Olağanüstü İtiraz Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolu olarak düzenlenmiş Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ve Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısının olağanüstü itiraz kanun yoluna ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Yatırım Yapmak Suretiyle İstisnai Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, yabancıların yatırım yapmak suretiyle istisnai Türk vatandaşlığı kazanımı konusunda Gayrimenkul Yatırım Fonu veya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yatırımcılarının Sermaye Piyasası Kuruluna başvurularına ilişkin usuller hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa Göre Anonim Şirketlerde Pay Defteri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre anonim şirketlerde pay defteri, defterin tutulmasına ilişkin yasal düzenlemeler ile bedellerinin tamamı ödenmemiş nama yazıl paylar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 25.04.2021

Anonim Şirketlerde Pay Devrini Esas Sözleşmeyle Sınırlama

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, anonim şirketlerde pay devrini esas sözleşmeyle sınırlama hakkında borsaya kote edilmemiş nama yazılı paylar ve borsaya kote nama yazılı paylar açısından Sermaye Piyasası Kanunu 137/3 maddesi de dikkate alınarak kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 25.04.2021

Ceza Muhakemesinde Temyiz Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağan kanun yolları arasında düzenlenmiş temyiz kanun yoluna ilişkin başvurma süresi, şartları ve başvuru üzerine Yargıtay tarafından izlenen prosedür hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Anonim Ortaklıklarda İmtiyazlı Pay Sahipleri Özel Kurulu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 454.maddesinde düzenlenmiş imtiyazlı pay sahipleri özel kurulu, toplanma sebepleri, karar alması ve aldığı kararlara karşı yargı yollarına ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 22.04.2021

Anonim Ortaklıklarda Hamiline Pay ve Hamiline Yazılı Pay Senedi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, anonim ortaklıklarda hamiline pay ve hamiline yazılı pay senedi ile bunların devri, rehni ve üzerlerinde intifa hakkı kurulmasına ilişkin 6102 sayılı Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 20.04.2021

Anonim Ortaklıklarda İmtiyazlı Paylar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, anonim ortaklıklarda imtiyazlı pay konusunda 6102 sayılı Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde imtiyazlı payların tanımı, imtiyazlı pay sahipleri özel kurulunun yetkileri de dâhil olmak üzere kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 20.04.2021

Ceza Muhakemesinde İtiraz Kanun Yolu

Ceza Muhakemesi Kanunda, kanun yolları olağan ve olağan üstü kanun yolları olarak ikiye ayrılmaktadır. Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, olağan kanun yollarından itiraz kanun yoluna ilişkin olarak kaleme aldığı makalesini bilgilerinize sunarız.
Av.Hüseyin Bayar 14.04.2021

Ceza Muhakemesi Hukukunda Kanun Yolu Evresine İlişkin Genel Hükümler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesinde kanun yolu evresi olarak düzenlenmiş ve hüküm sonrası ilk derece mahkemesinin verdiği karara karşı kanun yoluna başvuruya ilişkin genel prensipler hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.04.2021

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununun 231.maddesinde düzenlenmiş uygulamada kovuşturma makamları tarafından vatandaşlara içeriği hakkında çok bilgi verilmediği için çoğunlukla yanlış bilinen “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.04.2021

Ceza Muhakemesinde Delillerin Değerlendirilmesi ve Delil Yasakları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından ceza muhakemesinde karar aşamasında mahkeme tarafından verilecek hükümde delillerin değerlendirilmesi ve yasak deliller hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 11.04.2021

Tanık Koruma Tedbirleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından ceza muhakemesinde hakkında koruma kararı alınmış tanıklara uygulanacak koruma tedbirlerine ilişkin Ceza Muhakemesi Kanunu ile Tanık Koruma Kanunu hükümleri çerçevesinde kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 10.04.2021

Kovuşturma Evresinde Müdafiin Ödevleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR tarafından kovuşturma evresinde sanık müdafii olarak görev yapan avukatların Avukatlık Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre ödevleri hakkında kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 05.04.2021