YABANCILAR HUKUKU MAKALELER

Haber Duyuru Akademik Yazılar ve Hukuki Makale Arşivi

Devlet Borçlanma Araçlarına Yatırım Yolu ile Vatandaşlık

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, istisnai yolla Türk vatandaşlığının kazanılması seçeneklerinden olan devlet borçlanma araçlarına yatırım yolu ile vatandaşlık kazanımı esasları hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığının düzenlemesi çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 27.04.2021

Mevduat Yatırma Yoluyla İstisnai Vatandaşlık Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Mevduat Yatırma Yoluyla İstisnai Vatandaşlık Kazanımına ilişkin olarak başvuru esasları, gerekli evraklar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun konuya ilişkin değerlendirmelerini de içeren bilgilerle kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 27.04.2021

En Az 50 Kişilik İstihdam Oluşturan Yabancıların Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Vatandaşlığının istisnai yollardan kazanılması imkânı veren Türkiye’de sahibi veya ortağı olduğu işyerlerinde en az 50 kişilik istihdam oluşturan yabancıların Türk vatandaşlığı kazanımı konusunda şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

Uluslararası Koruma Başvurusunda Hızlandırılmış Değerlendirme

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda düzenlenmiş bulunan uluslararası koruma başvurularının hızlandırılmış değerlendirme kapsamına alınması hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 18.12.2020

Sabit Sermaye Yatırımı Karşılığı Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Vatandaşlığının istisnai yollardan kazanılması imkânı veren sabit sermaye yatırımı karşılığı Türk Vatandaşlığı kazanımı hakkında başvuru için gerekli evraklar ve başvurunun değerlendirilmesine ilişkin açıklamaları da içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

Yatırım Yapmak Suretiyle İstisnai Türk Vatandaşlığı Kazanımı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, yabancıların yatırım yapmak suretiyle istisnai Türk vatandaşlığı kazanımı konusunda Gayrimenkul Yatırım Fonu veya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yatırımcılarının Sermaye Piyasası Kuruluna başvurularına ilişkin usuller hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 26.04.2021

6458 Sayılı Kanuna Göre Uluslararası Koruma Kararı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre Uluslararası Koruma Kararı ve bu karar kapsamında gireceklere tanınacak statüler hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 18.12.2020

Sınır Dışı Kararına Konu Olacak Yabancılar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hükümlerine göre sınır dışı kararına konu olacak yabancılar hakkında sınır dışı edilme nedenleri ile birlikte kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.12.2020

6458 Sayılı Kanuna Göre Yabancıların Sınır Dışı Edilmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre yabancıların sınır dışı edilmesi, sınır dışı kararının hukuka uygunlu ve uluslararası sözleşmelerde sınır dışı düzenlemeleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.12.2020

6458 Sayılı Kanunda Düzenlenmiş İkamet İzin Çeşitleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda düzenlenmiş ikamet izin çeşitleri, kısa dönem, uzun dönem, insani, insan ticareti mağduru, öğrenci ve aile ikamet izinleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.12.2020

Vatansız Kişiler ve Bu Kişilere Sağlanan Haklar ve Kolaylıklar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, uluslararası hukukta vatansız kişiler olarak kabul edilenlere Türk Devletinin yaklaşımı ve bu kişilere tanıdığı hak ve kolaylıklar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

İkamet İzni Başvurularına İlişkin Temel İlkeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda düzenlenmiş ikamet çeşitleri ile alakalı olarak bu ikamet izinlerine müracaat usullerine dair İkamet İzni Başvurularına İlişkin Temel İlkeler makalesini kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

Vize Verilmeyecek Yabancılarla İlgili Düzenlemeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde vize verilmeyecek yabancılar hakkında vize verilmeme şart durumları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

6458 Sayılı Kanuna Göre Türkiye Vizesi Çeşitleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda Türkiye vizesi çeşitleri olarak düzenlenmiş sınır vizesi, öğrenci vizesi, turizm vizesi, transit vize, sağlık vizesi ve çalışma vizesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

Türkiye İçinden İkamet İzni Başvurusu Yapılabilecek Durumlar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre ikamet izinleri için asıl başvuru Türkiye Cumhuriyeti'nin yurt dışı temsilcilikleri olarak düzenlenmesine karşılık Türkiye içinden ikamet izni başvurusu yapılabilecek durumlar hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

Türkiye’de İkamet İzni Almadan Kalabilecek Yabancılar ve Kalma Süreleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda Türkiye'de ikamet izni almadan kalabilecek yabancılar ve kalma süreleri hakkında kanun ve uygulama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

Vize Alma Şartı Olmayan Yabancılar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre Türkiye Cumhuriyeti'ne gelişte vize alma şartı olmayan yabancılar, ki uygulamada daha çok diplomatik misyon görevliler yararlanmaktadır, hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

Türkiye Vizesi İle İlgili Genel Şartlar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Türkiye vizesi ile ilgili genel şartlar, vize başvurusu, başvuru yerleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.12.2020

İkamet İzni Çeşitlerinden Öğrenci İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 38 ila 41.maddelerinde düzenlenmiş öğrenci ikamet izni hakkında kaleme almıştır. Öğrenci ikamet izni için aranan şartlar, başvuru usulü, öğrenci ikamet izninin alınması ve iptali hakkında bilgiler içermektedir.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

İkamet İzni Çeşitlerinden İnsani İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 46 ve 47.maddelerinde ikamet izin çeşitleri arasında düzenlenmiş insani ikamet izni başvurusu, alınması için gereken şartlar ve iptali hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

İkamet İzni Çeşitlerinden İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 48 ve 49.maddelerinde ikamet izin çeşitleri arasında düzenlenmiş insan ticareti mağduru ikamet izni, başvurusu, kabulü için gereken şartlar ve iptali hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

İkamet İzni Çeşitlerinden Aile İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 34 ila 37.maddelerinde ikamet izin çeşitleri arasında düzenlenmiş aile ikamet izni, başvurusu, kabulü için gereken şartlar ve iptali hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Uzun Dönem İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 42 ila 45.maddelerinde düzenlenmiş ve ikamet izinleri içerisinde vatandaşlığa yakın haklar vermesi ile bilinen uzun dönem ikamet izni hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Uzun Dönem İkamet İzninin İptali ve Yeniden Müracaat Hakkı

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzun dönem ikamet izninin iptali ve yeniden müracaat hakkı ile alakalı olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Uzun Dönem İkamet İzninin Sağladığı Haklar Nelerdir?

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzun dönem ikamet izninin sağladığı haklara ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Uzun Dönem İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde vatandaşlık haklarına yakın haklar veren uzun dönem ikamet izni için gerekli belgeler hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

İkamet İzin Çeşitlerinden Uzun Dönem İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ikamet izin çeşitleri arasında sayılmış ve vatandaşlığa yakın haklar veren uzun dönem ikamet izni hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Uzun Dönem İkamet İznine Geçişte Aranan Şartlar Nelerdir?

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzun dönem ikamet iznine geçişte aranan şartlar, istenilen evraklar ve özellikle sekiz senenin hesabı ile alakalı olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

İkamet İzni Çeşitlerinden Kısa Dönem İkamet İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ikamet izin çeşitleri arasında düzenlenmiş olan kısa dönem ikamet izni başvurusu, çeşitleri ve kabul şartları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Yabancıların Deport Kararına İtiraz Etmesi Yöntemi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde haklarında sınır dışı bilinen diğer adıyla deport kararı alınmış yabancıların deport kararına itiraz etmeleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Yabancı Öğretmen Çalışma İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu hükümleri çerçevesinde yabancı öğretmen çalışma izni için başvuru, başvuruda istenilen evraklar ve başvuruya ilişkin prosedüre dair kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Yabancıların Deport Edilmesi ve Deport Edilme Sebepleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılık Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kanun metninde sınır dışı edilme olarak geçen fakat halk arasında daha çok deport olarak bilinen sürece ilişkin sebep ve sonuçları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Yabancıların Sınır Dışı Edilme Sebepleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve YUKK Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yabancıların sınır dışı edilme sebepleri, karar alma süreci ve sınır dışı kararına karşı başvuru seçenekleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 14.11.2020

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hükümleri çerçevesinde yabancıların çalışma izinleri hakkında bilinmesi gerekenlere dair kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Yabancı Mühendis ve Mimar Çalışma İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu hükümleri çerçevesinde yabancı mühendis ve mimar çalışma izni başvurusu, kabulü için gerekli evraklar ve prosedür hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Çalışma İzni Talep Eden Yabancılara Yasak Olan Meslekler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu hükümleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti'nde ikamet eden ve kanunlarda öngörülen şartlara uygun olarak çalışma izni başvurusunda bulunan yabancılara yasak olan meslekler hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Yabancı Sporcu ve Antrenörlerin Çalışma İzinleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu hükümleri çerçevesinde yabancı sporcu ve antrenörlerin çalışma izinleri, başvuru şartları ve alınması sürecinde uyulması gereken prosedürleri de içerecek şekilde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Yabancıların Çalışma İzni Türlerinden İstisnai Çalışma İzni

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununda düzenlenmiş ve belirli şartları taşıyan yabancılar için kabul edilen istisnai çalışma izni alınma şartları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 13.11.2020

Yabancıların Çalışma İzni Türleri Nelerdir?

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk kanunlarında Yabancıların Çalışma İzni Türleri olarak sayılmış süreli, süresiz, bağımsız ve istisnai çalışma izin çeşitleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.11.2020

Yabancı Doktor Çalışma İzni ve Şartları

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, sağlık sektöründeki duyulan doktor eksikliği sebebi ile mevzuatta yapılan değişiklikleri de göz önünde bulundurarak Yabancı Doktor Çalışma İzni ve şartları hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.11.2020

Şirket Ortağı Yabancıların Çalışma İzni Alması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, şirket ortağı yabancıların çalışma izni alması hakkında Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırım yapan gerçek ve tüzel kişiler hakkında 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu ve 4817 sayılı uygulama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 12.11.2020

Çalışma İzni Muafiyeti Kapsamında Olan Yabancılar

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, yabancılar uyruklu kişiler için çalışma izni muafiyeti, muafiyeti alabilecek yabancılar ve başvuru süreci ile alakalı olarak kaleme almıştır. Uluslararası hukukta genellikle diplomatik temsilcilik çalışanları denildiğinde çalışma izni muafiyeti akla gelmektedir.
Av.Hüseyin Bayar 12.11.2020

Çalışma İzni Başvurusunun Reddi Kararına İtiraz

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununa göre yapılmış çalışma izni başvurusunun reddi halinde uyulması gereken yasal süreç hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 09.11.2018