MİRAS HUKUKİ MAKALELER

Haber Duyuru Akademik Yazılar ve Hukuki Makale Arşivi

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Sebepleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminde ölüme bağlı tasarrufların iptali sebepleri ile dava açma süresi hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davası

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 558.maddesinde düzenlenmiş Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davası konusunda görevli, yetkili mahkeme, yargılama giderleri, feragat ve kabul hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Ölüme Bağlı Tasarrufların İptali Davasında Hak Düşürücü Süreler

Avukat Hüseyin BAYAR'ın kaleminden ölüme bağlı tasarrufların iptali davası ve tasarrufun iptali davasında hak düşürücü süreler hakkında faydalı bilgiler.
Av.Hüseyin Bayar 01.06.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Vasiyetten Dönme

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 542, 543 ve 544.maddelerinde düzenlenmiş vasiyetten dönme ile alakalı yeni vasiyetname, vasiyetnameyi yok etme ve sonraki tasarruflar yolu ile dönme konularında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 20.05.2021

Miras Sözleşmesinin Şekil Şartları ve Feshi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre ölüme bağlı tasarruflardan sayılan ve resmi şekle tabi miras sözleşmesi düzenlenmesi şekil şartları ve feshi hakkında kaleme almıştır. Bu yazımız şekil şartları ve fesih hakkındadır.
Av.Hüseyin Bayar 10.05.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Mirasçılıktan Çıkarma

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile düzenlenmiş Miras Hukuku konularından ölüme bağlı tasarruf ile yapılabilen mirasçılıktan çıkarma, şekli, hükümleri, ispat yükü ve borç ödemeden aciz sebebi ile çıkarma hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 19.05.2021

Türk Medeni Kanunu Hükümlerine Göre Mirastan Feragat Sözleşmesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 528, 529 ve 530.maddelerinde düzenlenmiş ölüme bağlı tasarruflardan kabul edilen mirastan feragat sözleşmesi, feragatin hükümden düşmesi ve tereke alacaklılarının haklarına dair kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 19.05.2021

Türk Medeni Kanununda Yasal Mirasçılık Düzenlemesi

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Medeni Kanunu düzenlemeleri çerçevesinde yasal mirasçı, miras hukukumuzun derece sistemini dikkate alarak miras payları, eşin hangi derece ile birlikte ne kadar miras payı olduğu ve evlatlığın miras payı hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 09.05.2021

Mirasın Gerçek ve Hükmen Reddi Hakkında Ortak Bilgiler

Bayar Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Hüseyin BAYAR tarafından mirasın gerçek ve hükmen reddi konuları için ortak hükümler olarak değerlendirilmesi mümkün görülen hususlara dair kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.02.2021

Mirasın Hükmen Reddi

Bayar Hukuk Bürosu avukatlarından Av. Hüseyin BAYAR tarafından, miras hukukunun sıklıkla gündeme gelen konularından mirasın hükmen reddine ilişkin olarak kanun metni ve Yargıtay kararları çerçevesinde kaleme alınmıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.02.2021