CEZA HUKUKU MAKALELER

Haber Duyuru Akademik Yazılar ve Hukuki Makale Arşivi

Türk Ceza Hukukunda Yağma Suçuna İlişkin Düzenlemeler

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Türk Ceza Hukukunda Yağma Suçu başlığında yağma suçunun basit hali, nitelikli hali ile daha az cezayı gerektiren halleri ve etkin pişmanlık düzenlemesi hakkında Türk Ceza Kanunu düzenlemesi çerçevesinde kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 04.05.2021

Ceza Muhakemesinde Yargılama Giderleri

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesinde Devlet Hazinesi tarafından soruşturma ve kovuşturma aşamalarında yapılmış harcamalar ve harçlar ve tarifesine göre ödenmesi gereken avukatlık ücretlerini kapsayan yargılama giderleri hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Ceza Muhakemesinde Müsadere Usulü

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesi hukukunda özel muhakeme usulleri arasında kabul edilen müsadere usulü hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Ceza Muhakemesinde Tüzel Kişilerin Soruşturma ve Kovuşturmada Temsili

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, ceza muhakemesi hukukunda tüzel kişilerin soruşturma ve kovuşturmada temsili ve katılan ya da savunma yanında yer alan olarak sahip olduğu haklara ilişkin olarak Ceza Muhakemesi Kanunun hükümleri uyarınca kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 17.04.2021

Ceza Muhakemesinde Düzenlenmiş Özel Yargılama Usullerinden Kaçakların Yargılanması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda özel yargılama usulleri arasında düzenlenmiş olan kaçakların yargılanması hakkında tanım, kaçaklık kararı alınması mümkün suçlar ve güvence belgesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Ceza Muhakemesinde Olağanüstü İtiraz Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolu olarak düzenlenmiş Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ve Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısının olağanüstü itiraz kanun yoluna ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Ceza Muhakemesinde Temyiz Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağan kanun yolları arasında düzenlenmiş temyiz kanun yoluna ilişkin başvurma süresi, şartları ve başvuru üzerine Yargıtay tarafından izlenen prosedür hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021

Ceza Muhakemesinde Düzenlenmiş Özel Yargılama Usullerinden Gaiplerin Yargılanması

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda özel yargılama usulleri arasında düzenlenmiş olan gaiplerin yargılanması hakkında tanım, gaibe ihtar ve güvence belgesi hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Ceza Muhakemesinde Yargılamanın Yenilenmesi Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolları arasında düzenlenmiş olan yargılamanın yenilenmesi kanun yoluna başvurma şartlar, hükümlü veya sanığın lehine veya aleyhine başvurma, delillerin değerlendirilmesi ve verilecek kararlara ilişkin olarak kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 16.04.2021

Ceza Muhakemesinde Kanun Yararına Bozma Kanun Yolu

Bayar Hukuk Bürosu kurucusu Avukat Hüseyin BAYAR, Ceza Muhakemesi Kanununda olağanüstü kanun yolları arasında düzenlenmiş ve istinaf veya temyiz başvurusu yapılmadan kesinleşmiş karar veya hükümler için öngörülmüş kanun yararına bozma kanun yolu hakkında kaleme almıştır.
Av.Hüseyin Bayar 15.04.2021